fbpx

Hoe deel je een dressing in?

Door Tijl Willekens / 01 april 2019

Een dressing is de (niet zo stille) droom van heel wat vrouwen. Maar het kan ook heel wat mannen behoren. Zeg nu zelf, je kleerkast kunnen in wandelen om zo je favoriete outfit bij elkaar te matchen. What’s not to like?

Een dressing biedt heel wat voordelen. Je kleding blijft doorgaans georganiseerd en ordelijk. Maar het is vooral ook enorm overzichtelijk. In een oogopslag zie je welke kledingstukken je hebt liggen en zo stel je dus snel een outfit samen.

Voordeel van een dressing

Een groot voordeel van een dressing ten opzichte van grote muurkasten is dat je een dressing in eender welke ruimte of zone kunt inrichten. De dressing past zich aan de ruimte aan. Het is dan ook een dankbare ruimte om op moeilijke plaatsen in te richten, zoals onder een trap, onder een kapconstructie, op een zolderkamer. Je kan op deze manier elke ruimte optimaal gaan benutten.

Maar wat is nu de optimale indeling van een dressing?

De afmeting en vorm

De oppervlakte hangt natuurlijk een beetje af van de beschikbare ruimte en of je kiest voor een open- of gesloten dressing. Ga je voor een gesloten versie ligt de minimale oppervlakte best tussen de 4 en 5m2. Wil je ook ruimte om je om te kleden in je dressing, dan ga je best voor minstens 6m2. Als je deze ruimte niet ter beschikking hebt, kan je ook kiezen voor muurkasten op maat.

In een klassieke ruimte kies je best voor een opstelling in één lijn of L-vorm. Met de L-vorm kun je een hoek benutten, dat is een vaak vergeten of ongebruikte zone.

Indeling van je dressing

Denk vooraf goed na over wat je allemaal in de dressing kwijt wil. Voor vrouwen en mannen kan dit bijvoorbeeld al anders liggen. Vrouwen hebben (lange) jurken, meer schoenen en willen hun favoriete handtassen er in kwijt. Mannen hebben dan weer kostuums, riemen en dassen die een plekje nodig hebben.

De zones bovenaan kan je best gebruiken om spullen op te bergen die je minder vaak nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekbedden.

Je kiest best zoveel mogelijk voor kledinghangers. Dit gaat je besparen van dubbel strijkwerk.

Voor de accessoires (riemen, sokken, dassen, schoenen), bestaan tal van praktische oplossingen. Zoals lades met lade-in-lade systemen. Op die manier kan je zaken die geen hele legger nodig hebben toch makkelijker overzichtelijk weg steken zonder dat ze teveel plaats in beslag nemen.

Voor de schoenen kan je ook kiezen voor schoenrekken, aparte vakken of baren op je schoenen op te zetten.

Eigenlijk bestaat er geen standaard indeling voor een dressing, wel een oplossing voor elk individu. Hoe je dressing er finaal gaat uitzien en hoe deze is ingedeeld hangt dus volledig af van je wensen en wat je in je dressing wil gaan opbergen. En uiteraard ook van de ruimte die je ter beschikking hebt.

Open of gesloten?

Een open dressing oogt het mooiste. Maar je kan er ook voor kiezen om toch af te sluiten met deuren. Dat heeft als voordeel dat er minder stof op je kleding zal terecht komen. En wanneer je je dessing toch even niet zo ordelijk hebt, zie je het eigenlijk niet. Vleugeldeuren zijn het vaakste gebruikt in dressings. Let wel op dat je deuren makkelijk kan openen. Indien je onvoldoende ruimte hebt kies je best voor deuren 180° scharnieren of kleinere deuren. Zo verlie sje geen kastruimte

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij Interieurbouw Willekens hebben we al tal van dressings samen met de klant uitgedacht en gebouwd. Onze expertise in combinatie met jouw wensen en dromen zorgen ervoor dat we samen jullie ultieme dressing op maat kunnen ontwerpen. Maatwerk is immers essentieel in de uitwerking van een dressing. Enkel op die manier vinden we een plekje voor elk kledingstuk en laten we geen centimeter verloren gaan.

Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend voor een babbel. En geen zorgen, wij oordelen niet over jullie kledingstijl, daar zijn andere experten voor.

 

Deel dit artikel op
Andere interessante berichten

Vragen of interesse in een van onze diensten?

Ons team van professionals staat steeds paraat om jou zo goed mogelijk te begeleiden.